Güncel

Bakan Tunç: 'Yapanın yanına kar kaldığı' algısını ortadan kaldıracağız

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Konya'nın Akşehir ilçesinde yeni adalet sarayının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de adalet sisteminin daha etkin hale getirilmesi için çalışmaların süreceğini belirtti. Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kısa süre içinde açıklayacağı "Yeni Yargı Reformu Strateji Belgesi" ile yargı sistemine yönelik önemli reformlar gerçekleştireceklerini duyurdu.

Abone Ol

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Konya'nın Akşehir ilçesinde yeni adalet sarayının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de adalet sisteminin daha etkin hale getirilmesi için çalışmaların süreceğini belirtti. Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kısa süre içinde açıklayacağı "Yeni Yargı Reformu Strateji Belgesi" ile yargı sistemine yönelik önemli reformlar gerçekleştireceklerini duyurdu. Bu reformların, özellikle toplumda var olan "yapanın yanına kâr kalıyor" algısını ortadan kaldırmaya odaklanacağını ifade etti.

Tunç, AK Parti hükümeti döneminde adalet hizmetleri için fiziki mekanların iyileştirildiğini, ancak bunun yanında adaletin uygulanacağı mevzuat ve insan kaynağının da güçlendirildiğini vurguladı. Yeni strateji belgesi kapsamında, hukukun üstünlüğünün daha da sağlamlaştırılması ve adaletin hızlı tecellisi için somut adımlar atılacağını belirtti. Ayrıca, toplumun ihtiyaçlarına cevap veren kanunların güncellenmesi sürecinin devam edeceğini, yargıya olan güveni artıracak düzenlemelerin yapılacağını söyledi.

Adalet Bakanı, "yapanın yanına kar kalmadığı" bir adalet sisteminin toplumda kökleşmesi için mevzuat değişiklikleri ve yargı personelinin niteliğinin artırılmasına yönelik çalışmaların önemini de vurguladı. Bu kapsamda, kamu vicdanında rahatsızlık yaratan olumsuz durumların önüne geçmek için somut adımlar atılacağını ve vatandaşların adalet sistemine güveninin güçlendirileceğini ifade etti.