Uzun namlulu silahlarla sokağa inip tehditler savuran şüpheliler yakalandı Uzun namlulu silahlarla sokağa inip tehditler savuran şüpheliler yakalandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin devam eden soruşturma hakkında açıklamalarda bulundu. Tunç, kamuoyuna yansımayan önemli ses kayıtları ve kamera görüntüleri bulunduğunu belirterek, "Kimsenin şüphesi olmasın, karanlıkta hiçbir şey kalmayacak" dedi. Bakan, olayla ilgili kamera görüntülerinin TÜBİTAK'a gönderildiğini ve adli tıptan gelen DNA tespitlerinin inceleme altında olduğunu vurguladı.

Tunç, soruşturmanın etkin bir şekilde sürdüğünü ve şu anda 12 şüphelinin tutuklu olduğunu, 3 kişinin ise adli kontrol altında olduğunu ifade etti. Şu ana kadar 268 kişinin ifadesi alındığını, HTS kayıtları ve baz çakışmalarının geriye dönük incelendiğini belirten Bakan Tunç, olayın aydınlatılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Bakan Tunç, kamuoyunun bilgi kirliliğinden kaçınması gerektiğini vurgulayarak, suçluların adalet önünde hesap vereceğini ve olayın takipçisi olacaklarını söyledi.