Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan cinayetiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Soruşturmanın titizlikle sürdüğünü belirten Bakan Tunç, "Sürecin sonuna geldik. İddianame hazırlandığında kamuoyu bilgilendirilecek" dedi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan ve ardından dere kenarında ölü bulunan küçük Narin’in cinayetine ilişkin soruşturma, gizlilik kapsamında devam ediyor. Bakan Tunç, A Haber’e yaptığı açıklamalarda, 21 Ağustos’ta kayıp ihbarı yapılan Narin Güran’ın 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılmasının ardından başlatılan soruşturmanın sona yaklaştığını duyurdu. Tunç, “250’ye yakın kişinin ifadesine başvuruldu, 12 tutuklu var. Otopsi raporları tekrar inceleniyor, DNA ve kriminal incelemeler yapılıyor” diye konuştu.

Bakan Tunç, sürecin titizlikle ilerlediğini vurgulayarak, “Kim suçlu, dosya gizlilik kapsamında ilerliyor. 250 kişinin ifadesi alındı, otopsi raporları inceleniyor, DNA ve kriminal incelemeler de sürüyor. Ayrıca, araçlardan ve eşyalardan elde edilen bulgular inceleniyor” dedi.

Osimhen'in Sözleşmesindeki Gizli Madde Gün Yüzüne Çıktı! Galatasaray'ı Zenginleştirebilir Osimhen'in Sözleşmesindeki Gizli Madde Gün Yüzüne Çıktı! Galatasaray'ı Zenginleştirebilir

Soruşturmanın çok fazla uzamayacağını belirten Tunç, TÜBİTAK tarafından incelenen kamera kayıtlarına da dikkat çekti. “Katillerin bulunmasıyla ilgili başsavcılık yoğun bir çalışma yürütüyor. Soruşturmanın son aşamasına geldik, süreç tamamlandığında kamuoyu bilgilendirilecek” ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç, Narin Güran’ın katillerinin adalete teslim edilmesi için sürecin kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.