Türkiye, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek raylı sistemin finansmanı konusunda Dünya Bankası ile anlaşma aşamasına geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu gelişmeyi Bloomberg’e yaptığı açıklamada duyurdu. Projenin Türkiye için büyük önem taşıdığını vurgulayan Uraloğlu, Dünya Bankası ile uzun süredir devam eden görüşmeler sonucunda 3 milyar euro ya da dolarlık bir destek paketinin sağlanacağını belirtti. Şu anda bu anlaşmanın son aşamasına gelindiğini ve yakın zamanda ihale sürecinin başlayacağını ifade etti.

Kredi Kullanacaklar Dikkat! 24 Ay Vadeli İhtiyaç Kredisi Faizleri Açıklandı Kredi Kullanacaklar Dikkat! 24 Ay Vadeli İhtiyaç Kredisi Faizleri Açıklandı

Bakan, ihalenin bu yıl gerçekleştirilmesinin zor olduğunu, ancak gelecek yılın ilk aylarında yapılmasını öngördüklerini belirterek projenin maliyetinin yaklaşık 4 milyar doları bulacağını söyledi. Ayrıca, krediye dair teknik detaylarla ilgili müzakerelerin sürdüğünü ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıl eylül ayında G20 Liderler Zirvesi dönüşünde Birleşik Arap Emirlikleri ile Basra-Bağdat-Türkiye-Avrupa demiryolu projesi için ortak çalışma başlatılacağını açıklamıştı. Erdoğan, BAE Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed'in projeye olan kararlılığını vurgulayarak, görüşmelerin hızlı bir şekilde tamamlanması ve inşaatın başlaması talimatını verdiğini aktardı.

Bakan Uraloğlu, alternatif finansman kaynaklarına yöneldiklerini de belirtirken, Dünya Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Asya Yatırım Bankası gibi kurumlardan kredi bulma imkânlarının olduğunu ifadeetti.