Uraloğlu, yapılan yatırımlar ve projelerin bugüne kadar karbondioksit emisyonundan 25 milyon ton azalım sağladığını, bunun da 20 milyon doların üzerinde bir kazanç elde edilmesine katkı sağladığını belirtti. Demir yoluna yapılan yatırımların emisyon tasarruf oranını artırdığını vurgulayarak, mevcut demir yolu ağlarını yenileyip elektrikli hatlara dönüşümü hızlandırdıklarını ve ilk milli elektrikli treni hizmete aldıklarını paylaştı.
Ayrıca, deniz yolu ulaşımında başlatılan yeşil liman projeleri ile limanlardan kaynaklı karbon emisyonlarını azaltmayı amaçladıklarını söyledi. Elektrikli gemi teşvikleri kapsamında hurda değerine ek teşvikler sunarak bu dönüşümü desteklediklerini belirtti.
Uraloğlu, elektrikli araçların yaygınlaşması için şarj istasyonlarına odaklandıklarını ifade ederek, TCDD Teknik AŞ'nin süper hızlı şarj istasyonları kurulumuna başladığını ve vatandaşların elektrikli araçlarını hızlı bir şekilde şarj edebilecekleri bu istasyonların sayısını artırma çabalarının devam ettiğini paylaştı.
Bakan, ulaşım sektöründe sıfır emisyona ulaşmayı hedefleyen bir yol haritası oluşturduklarını ve "Karbon Azaltım Yönetimi Projesi" ile karbon emisyon azaltımını sağlayarak elde edilen gelirlerin ulaştırma projelerine kaynak sağlamayı planladıklarını söyledi. Ayrıca, Karbonsuz Havalimanı Projesi'nin başlatıldığını ve uluslararası düzeyde havalimanlarının karbon akreditasyonu programına katılım sağlanarak sertifikalandırıldığını açıkladı.
Son olarak, yerli ve milli elektrikli otomobil TOGG'un üretimiyle ivme kazanan sıfır emisyon hedefine vurgu yaparak, yüksek hızlı şarj istasyonlarının planlanması ve ağır tonajlı araçlar için uygun şarj altyapısının oluşturulması üzerinde çalıştıklarını belirtti.