İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde içki kaçakçılığını ve sahteciliğini önlemek amacıyla gerçekleştirilen Çengel Operasyonu hakkında bilgi verdi. Operasyon sonucunda 216 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, halkın can güvenliğini ve sağlığını tehdit eden, aynı zamanda ülkenin büyük miktarda vergi kaybına neden olan kaçak ve sahte içki ticaretinin engellenmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendiğini belirtti.

PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman? PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman?

Operasyon sonucunda toplamda 30 bin 126 litre etil alkol, 15 bin 300 litre kaçak sahte içki, 3 bin 132 şişe kaçak sahte içki, 1497 boş şişe, 2 bin 364 bandrol, 2 bin 658 alkol aroması ve 2 bin 134 etiket ele geçirildi. Ayrıca, 25 kaçak ve sahte alkollü içki imalathanesi de tespit edildi.

Operasyona Gelir İdaresi Başkanlığı ekiplerinin de katıldığı ve yaklaşık 43 milyon liralık vergi kaybının önüne geçildiği belirtildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren ekipleri tebrik ederek, "Ülkemizin dört bir yanında kaçakçılara ve sahteciliğe karşı operasyonlarımız artarak devam edecek." ifadesini kullandı.