İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzensiz göçmen sorununa yönelik yeni adımların atılacağını ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik operasyonların yoğunlaştığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, dün akşam kabine toplantısı sonrasında gazetecilere verdiği demeçte, göreve geldikleri günden itibaren 66 bin düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.

Ayrıca, İstanbul'daki geri gönderme merkezinin 1 Ekim'de tamamlanacağını ve bu merkezin faaliyete geçmesiyle birlikte Türkiye genelinde benzer çalışmaların başlayacağını belirtti.

Toprak Mahsulleri Ofisi Kadrolu Devlet Memuru Alımı! Lise, Önlisans, Lisans Mezunu Başvurular Açıldı Toprak Mahsulleri Ofisi Kadrolu Devlet Memuru Alımı! Lise, Önlisans, Lisans Mezunu Başvurular Açıldı

Yerlikaya, düzenli göçmen sayısının 4 milyon 88 bin olduğunu ve bunların Suriyeli ve uluslararası koruma ve ikamet izinlerine sahip olanlar olduğunu ifade etti. Ayrıca, sınırdan kaçak geçmiş veya vizesi bitmiş düzensiz göçmenlerle ilgili olarak da çalışmalar yürüttüklerini ve bu kapsamda İstanbul'un pilot bölge olarak seçildiğini dile getirdi.

Şu ana kadar 66 bin düzensiz göçmenin yakalandığını ve bunun 25 bininin geri gönderildiğini belirten Bakan Yerlikaya, geri gönderme merkezinin tamamlanmasının ardından Türkiye genelinde benzer çalışmaların yürütüleceğini ve her şeyin farklı olacağını vurguladı.