İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bakanlıkta Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) düzenlenen "Ankara 365 Medya Buluşmaları" toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından sabah saatlerinde yapılan paylaşımlarla ilgili olarak, "insanlar güne pozitif başlasın" amacıyla öğrencilerin ve ailelerin İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı çalışmaları paylaştıklarını ifade etti. Yapılan anketlerde vatandaşların bu paylaşımlardan memnun olduğunu ve yüzde 85'in üzerinde olumlu geri dönüş aldıklarını belirtti.

'Ayhan Bora Kaplan Davası' ve Üst Düzey Emniyet Mensupları

Yerlikaya, "Ayhan Bora Kaplan davası" kapsamında üst düzey emniyet mensuplarına yönelik soruşturma ile ilgili olarak, "Şu anda bu iş mahkemede. Mahkeme tecelli ettiği zaman da verilen hüküm gerekçesinde sorduğunuz sorunun cevabı ortaya çıkacak. Kimin aklından bile geçiyorsa yasal olarak gereğini yapmaktan durmayacağız." dedi.

Türkiye'nin Gri Listeden Çıkarılması

Türkiye'nin gri listeden çıkarılması konusundaki soru üzerine Yerlikaya, dört başlıktan hiçbirinin kalmadığını ve Türkiye'nin bu listeden çıkmayı hak ettiğini belirtti. "Oturup karar verecekler. Siyasi saikle bir karar vermeyecekler." şeklinde konuştu.

Televizyon Kanallarındaki Gündüz Kuşakları

Bazı televizyon kanallarında gündüz kuşaklarında yayınlanan programlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Yerlikaya, Türkiye'nin aile yapısının en güçlü aile yapılarından biri olduğunu belirterek, bu tür yayınlardan hoşlanmadığını ifade etti. "Hiç kimsenin bilmediği yasak, kötülük türünü herkesin içinde konuşmamızın ne anlamı var? Bunun basın, yayın özgürlüğüyle ne alakası var?" dedi.

Hakkari Belediyesine Yapılan Görevlendirme

Hakkari Belediyesine yapılan görevlendirmeyle ilgili olarak Yerlikaya, terör örgütlerine destek sağlama durumunun söz konusu olduğu belediyelerde görevden geçici olarak el çektirmenin ülke demokrasisini koruma amacı taşıdığını belirtti.

Suç Örgütleriyle Mücadele

Suç örgütleriyle ilgili mücadelede herhangi bir engellemeyle karşılaşıp karşılaşmadıkları sorusuna Yerlikaya, "Net olarak söyleyeyim, hayır. Kalpten söylüyorum, hayır." yanıtını verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ile Görüşme

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ile görüşmesi hakkında Yerlikaya, bakanlık hizmetleri ve genel politik değerlendirmeler yaptıklarını belirtti.

Kırmızı Bültenle Arananlar

Kırmızı bültenle aranan suç örgütü elebaşılarının Türkiye'ye girişleriyle ilgili veri olup olmadığı sorusu üzerine Yerlikaya, yakalama süreçlerinin dijital ortamda hızlandığını ve kırmızı bültenle arananların herhangi bir yere gitme şanslarının olmadığını söyledi.

Maaşlar eridi kredi kartları patladı! Tüketici borçları hızla artıyor... Maaşlar eridi kredi kartları patladı! Tüketici borçları hızla artıyor...

Yasa Dışı Dinleme İddiaları

Yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin soru üzerine Bakan Yerlikaya, mülkiye başmüfettişlerini görevlendirdiğini ve çalışmaların bitmek üzere olduğunu belirtti. "Hemen bunu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımıza vereceğiz." dedi.