Göç İdaresi Türkiye'deki Göçmen Sayısını Açıkladı Göç İdaresi Türkiye'deki Göçmen Sayısını Açıkladı

Eski Bakan Mahmut Özer'in açıklamalarıyla umutlanan öğretmenler, uzman öğretmenlik düzenlemesiyle ilgili bekleyişlerini sürdürüyor. Ancak, yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamalarıyla düzenlemenin bu yıl yetişmeyeceği belirtildi.

Mahmut Özer'in daha önce açıkladığı plana göre, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak değişiklikle uzman öğretmenlik unvanının 5 yıla indirilmesi ve 20 yılını dolduran öğretmenlerin direkt olarak Başöğretmen olabilmesi hedefleniyordu. Ancak, bu yıl yapılan başvurularda hâlâ 10 yıl üzerinden değerlendirme yapıldı.

Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenler odası buluşmasında uzman öğretmenlik düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Tekin, Mahmut Özer'in sözlerinin kendileri için bir taahhüt olduğunu belirtti. Ancak, Meclis'in kapalı olması nedeniyle düzenlemenin henüz yasalaşmadığını ve devam eden bir mahkeme süreci olduğunu ifade etti. Bu nedenle, düzenlemenin bu yıl yetişmeyeceği açıklandı.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi