Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sel felaketinden zarar gören illerdeki KOBİ'ler için Acil Destek Paketi kapsamında 0 faizli kredi imkanı sağlanacağını duyurdu. Buna göre, sel felaketinden etkilenen illerde faaliyet gösteren KOBİ'ler, Acil Destek Kredisi'nden yararlanabilecekler.

Kredinin şartlarına ilişkin olarak Bakan Kacır, işletmelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 300 bin TL'ye kadar kredi kullanabileceklerini belirtti. Kredinin kâr payı ve faizinin tamamının KOSGEB tarafından karşılanacağını vurguladı. İşletmelerin 2022 yılı net satış hasılatına göre belirlenen limitlere göre kredi kullanabilecekleri ifade edildi. İşletmelerin 2022 yılı net satış hasılatı 300 bin liranın altında olanlar için azami limit 200 bin lira, 300 bin lira ve üzerinde olan KOBİ'ler için ise 300 bin lira olarak belirlendi.

Ayrıca, KOBİ'lerin ödeme kolaylığı sağlanacak. İlk 12 ay ödemesiz dönem olmak üzere toplamda 36 ay vadeli olarak kredi kullanabilecekler. Teminat sıkıntısı yaşayan işletmelere ise Kredi Garanti Fonu aracılığıyla teminat desteği sağlanacak.

Acil Destek Paketi'nin 8-9-10 Temmuz tarihlerinde sel felaketiyle karşılaşan illerdeki KOBİ'lerin faydalanabileceği belirtildi.

Mustafa Sarıgül’e video kumpası! İşte kriminal rapor Mustafa Sarıgül’e video kumpası! İşte kriminal rapor

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi