Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Psikososyal Destek Ekipleri, Diyarbakır’da cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın yaşadığı Tavşantepe Mahallesi’ndeki 7-13 yaş arası çocukların durumunu değerlendiren bir rapor hazırladı.

O Belediyeden Anlamlı Yarışma! Yüzlerce Öğrenciye Bisiklet Hediyesi O Belediyeden Anlamlı Yarışma! Yüzlerce Öğrenciye Bisiklet Hediyesi

Raporun sonuçlarına göre, çocukların yaşanan olayla ilgili fazla konuşmadıkları, bu durumu bastırmış veya anlamlandıramamış olabileceği belirtildi. Ailelerin, çocuklara olay hakkında konuşmamaları yönünde sıkı telkinde bulunduğu ihtimali de raporda ifade edildi.

Psikososyal destek çalışmalarında 50'ye yakın çocuğa sosyal çalışmacılar, psikologlar ve danışmanlar tarafından destek verildi. Çocuklarla güvenli alan oluşturma, stres yönetimi ve gelecek hayalleri gibi konularda oturumlar yapıldı.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, raporun ardından çocukların durumlarının daha derinlemesine incelenmesi için talimat verdi. Tavşantepe Mahallesi'ndeki çocukların psikolojik iyilik halleri için özel bir ekip oluşturulacak ve travmalara yönelik çalışmalar yapılacak. Çalışmalar, soruşturmanın tamamlanmasının ardından başlayacak.