Gram Altın Rekor Kırdı! Almalı mı, Satmalı mı? Gram Altın Rekor Kırdı! Almalı mı, Satmalı mı?

Bankalar, asgari ücret ve memur maaşlarındaki zamların ardından promosyon yarışına girdi. Çeşitli bankalar, promosyon ücretlerini 15 bin TL'ye kadar çekmeyi düşünürken aynı zamanda taahhüt sürelerini kısaltma ihtimali de değerlendiriliyor. 3 yıl olan taahhüt süresinin 1,5 yıla indirilebileceği konuşuluyor. Bankaların bu yeni promosyon oranlarını ve şartlarını yakın gelecekte açıklaması bekleniyor.

Asgari ücret ve memur maaşlarında yaşanan artışlar bankaları harekete geçirdi. Şu an için birçok banka, 7 bin 500-10 bin TL arasında maaş alanlara 7 bin 500 TL, 10 bin TL ve üzeri maaş alanlara ise ortalama 9 bin TL civarında promosyon öneriyor.

Temmuz ayındaki maaş artışlarının ardından bankaların da promosyonlarını güncellemesi öngörülüyordu. Bazı bankalar bu güncellemeleri ufak dokunuşlarla gerçekleştirirken özellikle emeklilerin beklentilerini karşılayamadığı görüldü. Ancak şimdi promosyon yarışı tekrar alevleniyor.

En düşük memur maaşının 22 bin TL'ye yükselmesi sonrasında bankalar, kurumlarla görüşmelere başlıyor. Bu durum, promosyon miktarlarının da yükselmesine yol açacak gibi görünüyor. Hatta bazı bankalar, promosyon miktarını 15 bin TL seviyesine kadar çekti bile. Maaşlarını başka bir bankaya taşıyan öğretmenler ve emekliler, 3 yıl boyunca o bankada kalma taahhüdü vererek bu promosyonlardan faydalanabilecekler.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim görevlisi Tarkan Zengin, "Daha fazla promosyon veren banklara geçme imkanı da var. Buna cayma diyoruz biliyorsunuz. Burada 3 yıllık anlaşma yapılıyor. Bir başka bankaya geçmek isteyen emeklilerimiz yasal hakları geçebiliyorlar. 3 yıllık anlaşmayı 1 yıl önce yapmışsa 24 aylık promosyon bedelini ödediği takdirde başka bir bankaya geçebiliyor" şeklinde açıklamada bulundu.

ATV Haber'in aktardığına göre, bazı bankaların taahhüt sürelerini kısaltma planları da konuşuluyor. 3 yıl olan taahhüt süresi, 1,5 yıl gibi daha kısa bir süre olarak da belirlenebilir. Bankaların yeni promosyon oranlarını ve şartlarını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.