Güncel

Başıboş köpekler için 4 maddelik teklif! Saldırgan olanlar uyutulacak

AK Parti, sokak köpeklerine yönelik düzenlemeyi 10-15 gün içinde duyuracak. Hayvanların sokaktan alınarak, barınaklara koyulmasını, sahiplendirilmesini, tehlikeli ve saldırgan olanlar ile kuduz riski taşıyanların da uyutulacağı yönünde çalışmada olacağı değerlendiriliyor.

Abone Ol

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler açıklamalarında, başıboş köpeklere yönelik çalışmanın 10-15 gün içinde kamuoyuna aktarılacağını belirtti. Güler, teklifin hayvanların sokaktan toplanmasını, barınaklara yerleştirilmesini, sahiplendirilmesini, saldırgan olanlar ile kuduz riski taşıyanların da uyutulmasını yönünde maddelerin altını çizdi.

'MERKEZİ YÖNETİMLE YAPILACAK BİR ŞEY DEĞİL'

Mevcut barınakların, orman alanlarında yapıldığını söyleyen Güler, şu cümleleri kurdu: "Bu barınaklarda kalmayan, orman alanlarında yaşayan hayvanlarda ciddi bir kuduz tehlikesi oluşmuştur. 2004'ten itibaren kısırlaştırma ile ilgili ciddi çalışma yapılıyor. Bunları toplayıp kısırlaştırıp doğal ortamlarına geri bıraktık ancak bir sonuç alınmadı. Bunlara daha kesin çözüm bulunmalı. Bunların belli bir aşamadan sonra barınakta da yaşama imkanı kalmıyor. Diğer hayvanlara da saldırıyor. Bütün belediyeler barınak noktasındaki hazırlıklarını yapmaları zorunludur. Merkezi yönetim eliyle yapılacak bir şey değil. Uyutma işlemlerini de belediyeler yapacak." ifadelerine yer verdi.