Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, başörtülü bir öğrencinin Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nde görev almak için yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine, "nefret ve ayrımcılık" suçundan soruşturma başlatıldığını açıkladı. Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, diş hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek'in başvurusunun başörtüsü gerekçesiyle reddedildiği iddiasına ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 122. maddesi kapsamında soruşturma başlattığını belirtti.

10 yaşındaki Emri Bakı oyun oynadığı için mahalle manavı tarafından tüfekle öldürüldü 10 yaşındaki Emri Bakı oyun oynadığı için mahalle manavı tarafından tüfekle öldürüldü

Bakan Tunç, açıklamasında, kadınların inanç, eğitim ve çalışma özgürlüğünü gasbetmenin "28 Şubat zihniyeti" olduğunu vurgulayarak, bu tür yaklaşımların eski Türkiye'de kaldığını ifade etti. Tunç, "Anayasamıza göre herkes vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. Kimse dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz," dedi. Ayrıca, din ve vicdan özgürlüğüne aykırı olan bu ayrımcı yaklaşımın kabul edilemeyeceğini belirtti ve soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü kaydetti.