DEVA Partisi milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Meclis'e sunduğu teklif ile "Bedelli askerlikte kışla hizmetinin kaldırılmasını" önerdi. Bu durum, konuyla ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirdi. Avrupa Konseyi'nin de eleştirdiği kışla hizmeti, 2018 yılında 21 gün olarak başlamış, sonrasında 28 güne çıkarılmıştı. MHP Lideri Devlet Bahçeli, daha önce bu zorunluluğa karşı çıkarak, 28 gün içerisinde “yaylalar yaylalar” türküsünün bile öğrenilemeyeceğini ifade etmişti.

2014 yılında, bedelli ve bedelsiz askerlik arasındaki eşitliği sağlamak amacıyla getirilen kışla hizmeti, işlerinden 28 gün ayrılamayan veya ayrılmak istemeyen birçok kişi tarafından yıllardır eleştiriliyor. Yurtdışında yaşayan ve bedelli askerlik yapan vatandaşların kışla zorunluluğunun bulunmaması ise eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle eleştiriliyor.

Beyoğlu'ndaki Cinsel Saldırı Olayında Şüphelilerin İfadeleri Ortaya Çıktı Beyoğlu'ndaki Cinsel Saldırı Olayında Şüphelilerin İfadeleri Ortaya Çıktı

Ekmen, teklifiyle ilgili olarak, "Kışla hizmetinin kaldırılması, yükümlülerin iş ve sosyal hayatlarına olan olumsuz etkileri en aza indirecek ve devletin gereksiz harcamalardan kaçınmasını sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, daha önce bedellide kışla zorunluluğuna karşı çıkmış, 28 günlük bedelli askerlik süresinde “yaylalar yaylalar” türküsünün dahi öğrenilemeyeceğini söylemişti.