Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından, Prof. Dr. Naci Görür, depremin konumuna ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Görür, depremin yerinin "can sıkıcı" olduğunu belirterek, bölgenin hem Kuzey Anadolu Fay Hattı'na (KAF) hem de Doğu Anadolu Fay Hattı'na (DAF) yakın olması nedeniyle bu iki fay hattında da deprem beklediklerini ifade etti.

Nacikeps

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, 11.88 kilometre derinlikte 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem saat 18.27'de gerçekleşti ve Bingöl ile çevre illerden hissedildi. İlk belirlemelere göre, depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Trump'tan Son Dakika 3. Dünya Savaşı Duyurusu: Seçimi Kazanamazsak... Trump'tan Son Dakika 3. Dünya Savaşı Duyurusu: Seçimi Kazanamazsak...

"Karlıova-Serpmekaya/Bingöl’de 4.1 deprem oldu. Deprem küçük ama yeri can sıkıcı. Hem KAF’a, hem DAF’a yakın. Her iki fayda da bu yörede deprem bekliyoruz. Buralara yakın yerlerde olan depremler faylardaki stres alanını değiştirebilir diye hep endişe ederiz."