Birleşik Krallık, Türkiye'deki çam balı üretimine ilgi göstererek, Muğla'ya bir heyet gönderdi. İngiltere'nin önemli gıda şirketlerinden Marks & Spencer ve global paketleme/dağıtım şirketi Valeo Foods, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile çam balı üretimi ve ihracatı hakkında görüşmeler gerçekleştirdi. Bu ziyaret, Muğla'nın Türkiye'deki çam balı üretiminin %80'ini karşıladığı gerçeğiyle önem taşıyor.

Heyet, Muğla Tarım İl Müdürü Barış Saylak ve Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) Başkanı Veli Türk ile bir araya gelerek, üretim süreçleri ve ihracat olanakları hakkında bilgi aldı. Görüşmelerde, 2020 yılında kurulan Muğla Apiterapik Arıcılık Ürünleri AR-GE İnovasyon ve İşleme Merkezi de tanıtıldı.

'Vergi yüzsüzleri' ifşa edilecek! Talimatı Bakan Şimşek verdi 'Vergi yüzsüzleri' ifşa edilecek! Talimatı Bakan Şimşek verdi

Ekran Goruntusu 2024 08 19 114211 Wwpe

Muğla Tarım İl Müdürü Saylak, Muğla'nın apiturizmde önemli bir rota haline getirilmesi hedefini dile getirirken, yaşanan yangınlar nedeniyle arıcıların karşılaştığı flora ve bal kayıplarını sübvanse ettiklerini belirtti. Ayrıca, uluslararası işbirliklerinin artmasının sektör açısından memnuniyet verici olduğunu vurguladı.