Güncel

Boğaziçi sürpriz teklifini duyurdu! O öğrencilere 100 bin TL destek verilecek

Boğaziçi Üniversitesi YKS'de açıklanan 4 puan kategorisinin bir tanesinde ilk üçte bulunan ve üniversiteye yerleştirilmiş olan öğrencilere sadece bir kez 100 bin TL destek vereceğini açıkladı.

Abone Ol

Rektör ataması ve akademisyenlei ile gündemden düşmeyen Boğaziçi Üniversitesi, bu yıl tercihte bulunan öğrenciler için yeni bir burs programı açtı. YKS'de SAY, EA, SÖZ ve DİL puan türlerinin birinde ilk üçe girerek yerleşmiş olan öğrencilere yalnızca bir defa 100 bin TL destek sağlayacak. Bunun dışında yerleştiği puan türünde ilk 10'a giren öğrencilere yılda 9 ay süreyle 15 bin TL burs desteği sunulacak. Yine İlk 100'e giren öğrencilere de yılda 9 aylık süre ile 10 bin TL destek veirlecek. İlk 100'deki tüm öğrenciler, nakdi desteğin haricinde Boğaziçi Üniversitesinin tecrübeli yurtlarında ücretsiz konaklama, yemek bursu gibi birçok hizmetlerden yararlanabilecekler.

İLK 700'DEN FAZLA ÖĞRENCİNİN TERCİHİ
Her sene YKS sıralamasında ilk 1.000 öğrencinin 700'den fazla kişinin tercih listesinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi, bu yıldan itibaren ilk 1.000'e giren bütün öğrencilere için Boğaziçi Üniversitesi yurtlarında öğrenim süresince barınma garantisi sunacak. Bu öğrenciler artık sosyo-ekonomik faktörler değerlendirilmeksizin öğretim hayatları boyunca yurtlarda barınmış olacak. YKS sıralamasından bağımsız olarak bu yıl Boğaziçi Üniversitesine yeni kaydını yaptıracak ve İstanbul'un dışından veya uzak şehirlerden gelen bütün öğrencilere Boğaziçi Üniversitesi yurtlarında bir sene yurt garantisi sağlanacak.

Öğrencilerin yurt hizmetinden yararlanabilmesi için ilk üçe girenler dışında üzere dereceye girdiği puan türünde ilk tercihine yerleşniş olması steniyor. Bunun yanı sıra ilk 3'ün yerleştiği puan türü farklılık gösterebilirken, ilk tercihlerinin Boğaziçi Üniversitesi olması talep ediliyor.

Diğer yandan vakıf üniversitelerinin şampiyonların ilgisini çekmek için sunduğu bu sürprizler, Türkiye'nin en köklü ve lider üniversitesi olan Boğaziçi'nin yapması da gözlerden kaçmadı.