Erken seçim çağrıları

Özgür Demirtaş, Merkez Bankası’nın Faiz İndirimi İçin Tarih Verdi Özgür Demirtaş, Merkez Bankası’nın Faiz İndirimi İçin Tarih Verdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından erken seçim taleplerini sürdürüyor. Özel, iki seçim arasındaki 5 yıllık sürenin ortası olan 2.5 yılın geçmesi gerektiğini ifade ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis erken seçim kararı almazsa bir daha aday olamayacağını belirtti. Özel, bu tarihten sonra yapılacak erken seçim taleplerine olumlu yaklaşmayacaklarını da sözlerine ekledi.

Cumhur İttifakı’nın tepkisi

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Cumhur İttifakı’nı oluşturan AKP ve MHP yetkilileri, Özgür Özel’in erken seçim çağrılarının anlamlı olmadığını düşünüyor. Yetkililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en uygun zamanda “hodri meydan” diyerek erken seçim çağrısında bulunacağını ve bu durumda muhalefetin kaçamayacağını savunuyor.

Kararı kim verecek?

Cumhur İttifakı kurmayları, erken seçim kararının Özgür Özel tarafından değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından verileceğini belirtiyor. Yetkililer, “Erken seçim çağrısı ne zaman yapılırsa yapılır, kabul etmek zorunda kalacaklar. Erken seçim tarihini Özgür Özel değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli belirleyecek” şeklinde konuşuyor.

Son kulisler ve beklentiler

Cumhur İttifakı yetkilileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendine en uygun zamanda erken seçim için hamlesini yapacağını ve bu hamlenin muhalefet tarafından kabul edilmek zorunda kalınacağını düşünüyor.