Güncel

Bomba kulis: Muhalefet yerel seçim çalışmalarına başladı; CHP, bazı illeri İyi Parti’ye verebilir

2024 yılında gerçekleştirilecek yerel seçimler için çalışmalara başlayan muhalefette 'olumlu hava' esiyor. CHP ve İYİ Parti'nin kulisleri, ittifaklara muhtemel bakıyor.

Abone Ol

Genel seçimlerin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partisinin kurultayında  CHP'ye yönelik yaptığı açıklamalar, gündem olmuştu. Ancak ilerleyen günlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İyi Parti lideri Akşener'i  parti Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Görüşmede ise gündemin “yerel seçimler” olduğu öğrenildi.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, İYİ Parti'liler, Meral Akşener’in kurultaydaki çıkışı hakkında“elini kuvvetlendirmek istediğini, ittifak teklifinin bu kez CHP’den gelmesi gerektiğini” belirtiyor.

Aralarında Adana, Mersin, Manisa gibi büyükşehirlerin de bulunduğu illerde İYİ Parti’nin adayının desteklenmesi isteniyor. İYİ Parti kurmayları ise ittifakı “muhtemel” görüyor. CHP kulislerinde de benzer düşünce hâkim. Parti kurmayları, “İttifak muhtemelen olacak” değerlendirmesini yapıyor.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi