Güncel

Borcunu ödemeyene sağlık hizmeti yok!

Türkiye'de sosyal güvencesi bulunmayan ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında borcu olanlar, 1 Ocak 2025'ten itibaren sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak.

Abone Ol

Türkiye'de sosyal güvencesi bulunmayan ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında borcu olanlar, 1 Ocak 2025'ten itibaren sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak. Yeşil kart yerine getirilen GSS uygulaması kapsamında, borcu olan vatandaşların sağlık hizmeti alabilmeleri için yeni bir düzenleme yapılmazsa, bu hakları sona erecek. GSS, Türkiye'de 9 milyondan fazla kişiyi kapsarken, 2024 yılı için belirlenen prim miktarı aylık 600 lira olarak belirlenmişti.

Gelir testi yaptırmayan ve borçlu duruma düşen vatandaşlara Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından borç bildirimleri gönderilmeye başlandı. Hükümet ve AK Parti, GSS borçlarının ertelenmesi konusunda bir çözüm arayışında. Bu kapsamda TBMM’ye sunulacak bir torba yasa ile GSS borçlarının ertelenmesi planlanabilir. Diğer bir seçenek ise Cumhurbaşkanı kararıyla prim borcu olan vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanma sürelerinin uzatılması. Geçen yıl benzer bir kararla bu süre 31 Aralık 2024'e kadar uzatılmıştı.