Güncel

Bu hafta hava durumu nasıl olacak? Büyük şehirlere kar geliyor mu?

Hava tahmin uzmanlarından alınan bilgilere göre, yeni haftada Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının artacağı ve yağışların devam edeceği öngörülüyor. İşte haftalık hava durumu tahminleri.

Abone Ol

Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerine Çıkacak

Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yaptığı açıklamada, batı ve iç bölgelerde sıcaklıkların önemli derecede artacağını belirtti. Çelik, “Önümüzdeki günlerde, yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerine çıkmasını bekliyoruz. Özellikle Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri bu artış daha belirgin olacak.” dedi.

Yağışlar Kuvvetini Artırıyor

Çelik ayrıca, Türkiye'nin farklı bölgelerinde yağışların devam edeceğini ve yer yer kuvvetleneceğini belirtti. Çelik'in verdiği bilgilere göre, Pazartesi günü kıyı Ege ve Akdeniz'de, Salı günü ise Doğu Anadolu'nun doğ

usunu dışında tüm yurtta yağışların görülmesi bekleniyor. Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun yüksek bölgeleri ile Akdeniz'in doğusunda kar ve karla karışık yağmurun etkili olması öngörülüyor.

Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Marmara, kıyı Ege ve Akdeniz bölgeleri için kuvvetli yağış beklendiğini aktaran Çelik, vatandaşları olası su baskını, sel, yıldırım ve ani sel gibi doğal afetlere karşı uyardı. Özellikle salı gününden itibaren bu bölgelerde yaşayanların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Doğu Anadolu'da Kar Yağışı Sürecek

Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise kar yağışının etkisini sürdüreceği ve sıcaklıkların mevsim normallerine yakın seyredeceği bildirildi. Yüksek kesimlerde kar yağışının ulaşımı etkileyebileceği ve buzlanma riskine karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.