Güncel

Bu kez kuvvetli geliyor! Meteoroloji Genel Müdürlüğünden sağanak yağış uyarısı

Hafta sonuna ilişkin hava durumu raporunu paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 il için "sarı" kodlu uyarıda bulundu. Yurt genelinde hava sıcaklıkları bugünden itibaren mevsim normalleri seviyesine düşecek.

Abone Ol

Yurt yağışlı havanın etkisi altına giriyor.

Ülke genelinde bu hafta görülecek hava durumu ile ilgili açıklamada bulunan Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, batı ve kuzey bölgelerinde hafta sonunda ve pazartesi günü aralıklarla sağanak yağışın etkili olacağını söyledi.

Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına vatandaşları uyaran Meteoroloji Uzmanı, hava durumuna ilişkin şunları söyledi:

"Balkanlar'dan gelen serin havayla artık ülkemizdeki sıcaklıklar hemen hemen mevsim normalleri civarına indi diyebiliriz. Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu'nun güneyi yağış almayacak. Onun dışında tüm yurtta önümüzdeki 3 gün aralıklarla yağış göreceğiz. Salı gününden itibaren tekrar yağışlar azalıyor. Sadece Doğu Karadeniz çevrelerinde yağışlar devam edecek.

Mevsim normallerinin 5 ila 7 derece üzerinde seyreden sıcaklıklar, yarından itibaren mevsim normallerine yaklaşacak, mevsim normallerinin yer yer 1-2 derece üzerinde seyredecek. Salı günü yurt genelinde 1-2 derecelik daha artış olacak ve mevsim normallerinin 3-4 derece üzerine çıkacak ancak geçtiğimiz haftaki kadar yüksek sıcaklıklar beklemiyoruz.''