Kocaeli Derince'deki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama sonucunda 3'ü ağır olmak üzere 12 kişi yaralandı. Şehir genelinde hissedilen patlamanın etkisiyle çevredeki bazı binaların camları kırıldı. Patlamanın nedeni, toz sıkışması nedeniyle yaşanmış olabileceği ve daha detaylı teknik inceleme sonucu netleşeceği belirtildi.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin Kocaeli Derince'deki liman silosunda gerçekleşen patlamanın ardından yangın da çıktı. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri hızla sevk edildi. Patlamanın etkisiyle 60 silonun 13'ünde hasar meydana geldi. Patlamada ağır yaralanan 3 kişi entübe edildi. Enkaz altında kimsenin olmadığı açıklandı. Patlamanın ardından yükselen dumanlar kentin her yerinden görülebildi. Çevre ilçelerde de evlerin camları sallandı. Patlama sonucunda depolarda bulunan tonlarca buğday alanlara saçıldı.

Toprak Mahsulleri Ofisi Kadrolu Devlet Memuru Alımı! Lise, Önlisans, Lisans Mezunu Başvurular Açıldı Toprak Mahsulleri Ofisi Kadrolu Devlet Memuru Alımı! Lise, Önlisans, Lisans Mezunu Başvurular Açıldı

TMO yetkilileri, patlamanın nedeninin toz sıkışması olabileceğini ve ayrıntılı teknik incelemeler sonucunda sebebin netleşeceğini açıkladı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise konunun uzmanlarıyla yapılan görüşmeler ve teknik incelemeler sonucunda, buğday tozu sıkışmasının böyle bir patlamaya neden olabileceğini değerlendirdiklerini belirtti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, limandaki gemilerde patlama esnasında olumsuz bir durum yaşanmadığını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da patlamayla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.