Büyükçekmece'de bir özel bakım merkezinde 7 yaşındaki engelli Bahar B.'ye yönelik şiddet iddiası, sosyal medyada yayılan görüntülerle tepki çekti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olayla ilgili inceleme başlatırken, bakım merkezi çalışanları B.Y. ve G.B.T. işten çıkarıldı. Bakım merkezi avukatı Beytullah Duymaz ise görüntülerin, Bahar B.'ye zarar vermemesi için sabitleme yapılırken çekildiğini ve görüntülerin çarpıtıldığını savundu. Ayrıca, görüntüleri kaydeden ve olaydan sorumlu olan personel hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

Naci Görür'den Kritik Deprem Uyarı! 'Yanlış Yolda İlerliyoruz' Dedi Naci Görür'den Kritik Deprem Uyarı! 'Yanlış Yolda İlerliyoruz' Dedi

Bakım merkezi, olayla ilgili müfettiş incelemesinin sürdüğünü belirtti. Kurum, engelli bireylere yönelik geçmişteki iddialarla da suçlanmıştı; bu iddialardan biri, 17 yaşındaki H.T.'nin açlıktan öldüğü yönündeydi. Ancak bakım merkezi, H.T.'nin vefatının akciğer enfeksiyonuna bağlı olduğunu Adli Tıp raporuyla açıkladı ve açlık iddialarını reddetti.