İzmir'in Bornova ilçesinde, gıda dağıtımı yapan bir minibüsü çakarlı araçlarla takip edip "polisiz" diyerek durduran ve 50 bin TL'yi gasbeden 7 şüpheli, Manisa'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattı. Olay, Bornova ilçesindeki Belkahve Tüneli çıkışında meydana geldi. Şüphelilerin, çakar takılmış iki araçla gıda dağıtımı yapan minibüsü durdurdukları, ardından "arama" yaparken buldukları 50 bin TL'yi zorla aldıkları tespit edildi. Ayrıca şüphelilerin, olay sonrası mağduru telefonla arayarak 200 bin avro daha talep ettikleri belirlendi.

Suç Analiz Merkezi Büro Amirliği ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu, U.Ö. (26), T.H. (19), B.K. (23), S.Ç. (24), D.P. (19), K.K. (25) ve M.T. (24) isimli şüpheliler Manisa’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışma söz konusu değil TBMM Başkanı Kurtulmuş: Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışma söz konusu değil

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.