Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024-2025 yıllarında memur ve memur emeklilerinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Işıkhan, görüşmelerin kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarını ilgilendiren geniş bir süreç olduğunu ve bu nedenle hassasiyetle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Memur-Sen'in taleplerine değinerek, yetkili konfederasyon olarak yer alan Memur-Sen'in 2024-2025 yıllarında toplam yüzde 110 zam talebinde bulunduğunu belirtti. Buna karşılık olarak Kamu İşveren Heyeti olarak ilk tekliflerini açıkladığını ifade etti ve yeni tekliflerini de sunacaklarını söyledi.

Bakan Işıkhan, sürecin pazarlık aşamasında olduğunu, tekliflerin sunulup uygun bulunup bulunmadığının doğal bir süreç olduğunu ve sürecin sağduyu, ortak akıl ve uzlaşma içinde sonuçlanmasını umduğunu belirtti. Anlaşma sağlanamaması halinde sürecin Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından sonuçlandırılacağını sözlerine ekledi.

Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor

Ayrıca, toplum yararına programların (TYP) deprem bölgesindeki etkilenen illerde 9 ay daha uzatılacağını duyurdu. Bu süre uzatımıyla birlikte iş arayan vatandaşlara gelir desteği sağlamak ve iş gücü piyasasına uyumlarını sağlamak amaçlanıyor. Ayrıca, TYP'den yararlanacak vatandaşlara bazı istisnalar getirildiğini ve izin haklarının genişletildiğini belirtti.

Emeklilerle ilgili olarak da Cumhurbaşkanı'nın talimatları doğrultusunda çalışmaya başladıklarını ve emeklilerin taleplerine kayıtsız kalmayacaklarını belirten Bakan Işıkhan, vatandaşların taleplerine gereken cevabı vereceklerini ifade etti.