Bu özel yardım paketinin özellikle eşini kaybetmiş ve çalışmayan annelere yönelik olduğunu belirtmekte fayda var. Ancak yardım ödemesinden faydalanabilmek için belirli şartların sağlanması gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ödemelerin kısa sürede gerçekleştirileceğini ifade etti.

Başvuru İçin Gereken Şartlar

Yeni destek ödemesinden faydalanmayı uman annelerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve mavi kart sahibi olmaması gerekiyor. Diğer önemli bir şart ise başvuracak annelerin 18 yaşını doldurmuş olması ve Türkiye sınırları içerisinde ikamet ediyor olmaları. Bu yardım paketi, kiracı olanlar ve ihtiyaç sahibi durumundaki bireylerin yanı sıra, evde eğitim gören çocukları olanlar ve kronik hastalığı olan annelere de yöneliktir.

Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor

Başvuru İşlemi Nasıl Yapılır?

Destek ödemesinden faydalanmak isteyen annelerin, belirli şartları karşıladıklarını kanıtlayarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru sürecinin ardından, onaylanan annelerin ihtiyaçları olduğu sürece bu destekten yararlanabilmeleri mümkün olacak.