Erzurum'da yaşanan üzücü bir olayda, ilkokul öğrencisi Emre Kara, okul servis minibüsünden indikten sonra servis aracının çarpması sonucu ağır yaralandı. 24 Eylül'de Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Emre Kara minibüsten indikten sonra yolun karşısına geçmek isterken, hareket eden minibüsün altında kaldı ve minibüs üzerinden geçti. Sürücü B.A. durumu fark ettikten sonra aracı durdurdu ve yaralı çocuğu sitenin bahçesine bırakarak çevredeki insanlara çocuğun balkondan düştüğünü söyledi.

Erzurum Indigi Servis Minibusunun 5Bsv

Güvenlik kameralarına yansıyan olay sonrasında sağlık ekipleri çağrıldı ve ağır yaralı olan Emre Kara, Erzurum Şehir Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alındı. Sürücü B.A. gözaltına alındı, ancak çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yargıtay'dan kötü alışkanlık konusunda emsal karar! Yargıtay'dan kötü alışkanlık konusunda emsal karar!

Çocuğun babası Abdurrahman Kara, sürücü B.A.'dan şikayetçi olduklarını belirterek, olayın inkar edilemeyeceğini ve sürücünün çocuğu ezdikten sonra bırakıp kaçtığını söyledi. Görgü tanıkları ve bina görevlisi Okan Altay da, servis şoförünün ters şeritten girerek öğrenciyi indirdiğini ve çocuğun minibüsün altında kaldığını doğruladı. Olayın ardından sürücünün çocuğun balkondan düştüğünü iddia etmesi çevredeki insanlar tarafından güvenlik kameralarının kayıtlara yansımasıyla yalanlandı.

Emre Kara'nın hayati tehlikesinin devam ettiği ve beyin kanaması geçirdiği öğrenildi.