Ticaret Bakanlığı, cep telefonlarında kullanılan dizgisi yapılmış ana kartların ithalatı için yeni bir gözetim düzenlemesi getirdi. "İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bakanlık, Türkiye'de üretim yapan firmaların ekonomiye sağladığı katkıyı ve istihdamı göz önünde bulundurarak, belirli ürünlerin ithalatının yakından izlenmesine karar verdi. Bu kapsamda, cep telefonlarının önemli parçalarından biri olan "dizgisi yapılmış ana kart"ın ithalatında gözetim uygulaması başlatıldı. Yapılan incelemelerde, ana kartların ithalatı yoluyla cep telefonlarındaki gözetimden kaçınıldığı tespit edildi.

3 aylık enflasyon varkı ve OVP'ye göre, memur ve emeklinin Ocak maaşları hesaplandı! İşte maaş tablosu 3 aylık enflasyon varkı ve OVP'ye göre, memur ve emeklinin Ocak maaşları hesaplandı! İşte maaş tablosu

Yeni tebliğle birlikte, ana kartlara ilişkin eşyanın tanımı güncellenerek, "Diğerleri (Yalnızca telefon cihazlarına ait olan ve üzerine en az bir komponent dizilmiş ana kartlar)" olarak yeniden belirlendi. Bu değişiklikle birlikte, ilgili ana kartların ithalatında birim gümrük kıymeti olarak adet başına 100 dolar üzerinden gözetim uygulanacak.