Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada, yerli ve milli savunma sanayinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında son 20 sene de büyük yankı uyadıran bir dönüşüm yaşandığını vurguladı.

'ÇELİK KUBBE PROJESİ KARARA BAĞLANDI'

Şu an daha ileri hedeflerle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Yılmaz, şu açıklamalara yer verdi:

YÖK'ten Eksi Netle Üniversiteye Yerleşim İddialarına Yanıt YÖK'ten Eksi Netle Üniversiteye Yerleşim İddialarına Yanıt

"Bugün Savunma Sanayi İcra Komitesi bir çok kritik projenin yanı sıra katmanlı hava savunma sistemlerimiz ile tüm algılayıcı ve silahlarımızın bir ağ yapısı altında birbirleriyle entegre çalışması, ortak hava resminin oluşturulması, gerçek zamanlı olarak harekat merkezlerine ulaştırılması ve yapay zeka destekli olarak karar vericilere sunulmasını temin eden, yerli ve milli olarak geliştirmekte olduğumuz Çelik Kubbe Projesi'ni görüşerek karara bağlamıştır. Alınan bu tarihi kararın hayırlı olmasını diliyorum.

Bir taraftan bölgesel ve küresel düzeyde istikrar ve barış için diplomasinin tüm imkanlarını kullanırken, diğer yandan ülkemizi her türlü tehdit karşısında çok daha güçlü bir konuma taşımaya kararlıyız. Savunma sanayi güvenliğimizin yanı sıra ithalatımızı azaltmakta, katma değeri yüksek üretim ve ihracat hedeflerimize de hizmet etmektedir. Geçen yıl 5,5 milyar doları bulan ihracatta bu yıl hedefimiz 7 milyar dolar. Emeği geçen herkese şükran borçluyuz" şeklinde açıklamalarda bulundu.