Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli aylıklarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarını dengelemeyi hedeflediklerini belirterek, bu amaçla kanuni düzenlemeye ihtiyaç olduğunu ifade etti. En düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira için çalışmalar yaptıklarını ve konuyu önümüzdeki günlerde Kabine'de ele alacaklarını belirtti. Ayrıca, emeklilerin yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Gram Altın Rekor Kırdı! Almalı mı, Satmalı mı? Gram Altın Rekor Kırdı! Almalı mı, Satmalı mı?

Yılmaz, kira artışlarına ilişkin olarak ise mevcut yüzde 25 sınırının kaldırılması konusunda alınmış bir karar olmadığını ifade etti. 2024'ün dezenflasyon yılı olacağını belirten Yılmaz, çözümün enflasyonu düşürmek olduğunu söyledi.

Ayrıca, Cevdet Yılmaz, makro istikrarı sağlamak ve büyümeyi hızlandırmak amacıyla güven ortamının önemine vurgu yaparak, enflasyonla mücadelede koordineli ve çok yönlü bir yaklaşım benimseyeceklerini söyledi. Enflasyonda yıl ortasında belirgin bir düşüş öngördüklerini belirten Yılmaz, Türkiye'deki disiplinli yaklaşımın daha fazla sermayeyi cezbetmeye yardımcı olabileceğini ifade etti.