Güncel

CHP Adayı, Kılıçdaroğlu ve Özel Hakkında Fetö'den Suç Duyurusunda Bulunmuş

CHP'nin Balıkesir Karesi Belediye Başkan adayı olarak belirlediği eski AK Partili Mesut Akbıyık'ın, partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve genel başkan yardımcısı Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Abone Ol

CHP'nin Balıkesir Karesi Belediye Başkan adayı olarak belirlediği eski AK Partili Mesut Akbıyık'ın, partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve genel başkan yardımcısı Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Akbıyık'ın bu adımı, 2017 yılında dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP TBMM Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç hakkında FETÖ/PDY ile ilişkileri olduğu iddiasıyla Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasıyla ilgili geliyor.

Akbıyık, yaptığı suç duyurusuyla ilgili olarak "Bu konunun tartışılmasını istemiyorum. Başvurumuz aslında simgesel bir şikayetti. Dokunulmazlıklarının kaldırılmasından vazgeçtim ve en kısa sürede Kılıçdaroğlu ve Özel'i ziyaret edip özür dileyeceğim. Kendilerine büyük saygım var. Tecrübeli bir siyasetçi olmama rağmen kalabalıkla simgesel şikayetimizi yapmam yanlıştı" dedi.

Akbıyık ayrıca, "Şimdi seçime odaklandık. Hem Büyükşehir Belediyesi'ni, hem de Karasi Belediyesi'ni alacağız. Çok güzel hizmetlerimiz olacak" şeklinde konuştu. Bu açıklamalarıyla Akbıyık, suç duyurusundan vazgeçtiğini ve seçim çalışmalarına yoğunlaşacağını belirtmiş oldu.