Cumhuriyet Halk Partisi  Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ikinci bir 'helalleşme' çağrısı yapmaya hazırlanıyor. Yerel seçimlere odaklanan CHP, Zafer Partisi ile yapılan protokolün etkisini azaltarak, özellikle Kürt seçmenin yeniden partisine çekmeyi amaçlıyor. Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Kürt vatandaşların eşit haklara sahip olduğunu vurgulayarak, bu ikinci helalleşme çağrısını pekiştirdi.

Eldeki büyükşehirleri kaybetmek istemeyen Özgür Özel'in, doğudaki oyları korumak için Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Helalleşme' çağrısına benzer yeni bir çağrı hazırlığında olduğu ifade ediliyor. Bu girişimle, Zafer Partisi ile yapılan protokolü unutturmayı amaçladığı belirtilen Özel'in, geçtiğimiz haftalarda, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Kürtlerin 'daha az eşit' olduğunu iddia etmesinin de bunun bir parçası olduğu iddia ediliyor.

İSTANBUL TEŞKİLATLARINA UYARI MESAJI

Göç İdaresi Türkiye'deki Göçmen Sayısını Açıkladı Göç İdaresi Türkiye'deki Göçmen Sayısını Açıkladı


CHP, bir yandan da Millet İttifakı'nı oluşturan diğer partilerin seçmen tabanını kazanma stratejisi yürütüyor. Bu kapsamda CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul teşkilatlarına uyarı mesajı gönderdi. Mesajda "Daha önce ittifak içerisinde olduğumuz partilerle ilgili kırıcı ve negatif bir dil kullanılmaması, siyasi polemiklere girilmemesi, ilgili partilerin yönetici ve üyelerine yönelik saygılı ve yapıcı bir dil kullanılması, sıcak diyalogların devam ettirilmesi kritik önem taşımaktadır" denildi.