CHP yetkilileri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi yasak talebiyle yargılandığı davayı görüşmek üzere yarın İstanbul'da bir araya gelecek. Toplantıda kesin bir karar beklenmediğini vurgulayan CHP kurmayları, İmamoğlu'na siyasi yasak getirilmesinin toplumsal bir infiale yol açabileceğini ifade ederek, siyasi mücadele yürütme gerekliliğine dikkat çekti.

İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine "ahmak" demesi nedeniyle yargılandığı davanın incelemesi İstinaf Mahkemesi'nde devam ediyor. İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası vermiş, bu da siyasi yasak getirmişti. CHP kurmayları, istinaf kararı için tekrar bir araya gelecek.

HAK-İŞ Konfederasyonu ve faiz çarkı HAK-İŞ Konfederasyonu ve faiz çarkı

Toplantı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in talimatıyla düzenleniyor ve İmamoğlu ile avukatlarının yanı sıra parti temsilcileri de katılacak. Toplantıda, davanın seyri ve olası gelişmeler tartışılacak. CHP yetkilileri, bu toplantıların daha önceki süreçte de düzenlendiğini belirterek, hukuki bir meseleden ziyade siyasi bir konunun ele alınacağını vurguladılar.

Toplantı, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilecek ve İmamoğlu'nun da katılması bekleniyor. Genelde Ankara'da yapılan toplantıların bu sefer İstanbul'da yapılması planlanıyor.