CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı'nın 15. Olağan Kurultayı ATO Congresium'da başladı. Genel Başkan Yardımcısı ve mevcut Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'nın selamlama konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kurultay, gündem maddelerinin oylanmasıyla devam etti. Divan başkanlığına oy birliğiyle CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen seçildi.

CHP Genel Başkanı Özel konuşmasına başladığı sırada, Çiğli Belediyesi tarafından işten çıkarılan bir grup işçi, pankart açarak "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" ve "İşçiden tasarruf olmaz" sloganlarıyla eylem yaptı.

Özel, protestocuların salondan çıkarılmasını istedi. Özel, "Kadın Kolları Kongresini lütfen başka amaçlara alet etmeyin. Burada uzunca bir emeğin karşılığını almak için toplanmış olan CHP Kadın Kolları'nın sesini başka şeylerle karıştırmak doğru değil. Burayı kadınlara bırakmalısınız. Bula bula bu örgütün toplantısını mı provoke etmek için buldunuz?" diyerek güvenlik görevlilerinden protestocu işçileri salondan çıkarmalarını istedi.

İYİ Parti'den Ayrılan Milletvekili, AK Parti'ye Katılıyor İYİ Parti'den Ayrılan Milletvekili, AK Parti'ye Katılıyor

Bu sırada salondaki delegeler de "dışarı" sloganları atarak eylemcilere tepki gösterdi. Protestocular, Özel'in talebi üzerine salondan çıkarıldı.