Memura, emekliye işçiye müjde: 50 bin TL kredi başvuruları başladı Memura, emekliye işçiye müjde: 50 bin TL kredi başvuruları başladı

Son günlerde CHP'li belediyelerde artan akraba atamalarıyla ilgili tartışmalara bir yenisi eklendi. Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun amcasının oğlu Gökhan Beşikçioğlu’nu 'Tesisler Koordinatörü' olarak atadığı ortaya çıktı.

 Erdal Beşikçioğlu, Etimesgut Belediyesi'nde yeni bir 'Tesisler Koordinatörü' görevi oluşturdu ve amcasının oğlu Gökhan Beşikçioğlu’nu bu pozisyona getirdi. Gökhan Beşikçioğlu’nun, Ordu’da yerel bir televizyon kanalı sahibi olduğu biliniyor. Bu atama, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Eş, dost, akrabalar için iş talebinde bulunmayın" uyarısına rağmen yapıldı.

Eski oyuncu Erdal Beşikçioğlu’nun, liyakat ve vatansever karakterleriyle tanınması, bu atamanın eleştirilmesine neden oldu. Liyakatten uzak olduğu düşünülen bu atama, belediyede yetki karmaşası ve eşgüdüm eksikliklerinin giderilmesi amacıyla yapıldığı öne sürülen resmi belgede şu şekilde ifade edildi:

“Tesislerimizde farklı müdürlüklerimiz tarafından verilen hizmetler sırasında yetki karmaşası ve eşgüdüm eksikliği nedeniyle hizmette aksamalar meydana geldiği gözlenmiştir. Söz konusu aksaklıkların giderilmesi amacıyla tesislerin temizlik, bakım, onarım, güvenlik ve idari işleri ile her türlü aksaklığın giderilmesinden sorumlu bir koordinatörün her tesiste bir tesis sorumlusunun görevlendirilmesine karar verilmiştir.”