İzmir'de bir markette yaşanan tartışma sonucunda Semih Kenan Köse'nin bıçakla öldürülmesiyle ilgili yargılanan üç sanığın davasında, son tutuklu sanığın tahliyesine karar veren üç hakim ve bir savcı açığa alındı. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, mahkeme başkanı ve iki üye hakim ile duruşma savcısının açığa alınmasına karar verdi.

Olay, 16 Ekim 2023 tarihinde İzmir'in Altıntaş Mahallesi'ndeki bir markette meydana gelmişti. Semih Kenan Köse ile Sercan B. arasında "omuz atma" nedeniyle çıkan tartışmada, Köse bıçakla yaralanmış ve kaldırıldığı Urla Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmişti. Polis, Sercan B. ile kavgaya karışan kardeşleri Serkan B. ve Taylan B.'yi gözaltına almış, şüpheliler tutuklanmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, üç kardeş hakkında "iştirak halinde kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası talebiyle dava açmıştı. Ancak İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmada, tutuklu sanıklardan Serkan B. ve Taylan B. tahliye edilmişti.

Fenerbahçe, Galatasaray'a Karşı 7 Farklı Kuruma Resmi Şikayette Bulundu Fenerbahçe, Galatasaray'a Karşı 7 Farklı Kuruma Resmi Şikayette Bulundu

HSK'nın 2. Dairesi, bugün yaptığı toplantıda bu kararı değerlendirdi ve mahkeme başkanı, iki üye hakim ve duruşma savcısının açığa alınmasına karar verdi. Ayrıca, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Sercan B. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.