Bugün Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yıldönümü. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yılı kutlama törenleri için devlet erkanı adaya çıkarma yaptı. Törenlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli, bakanlar ve çok sayıda vekil katıldı. Zaferin yıldönümü görkemli törenlerle kutlanıyor. Lefkoşa'daki geçit töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün yarım asır önce olduğu gibi yine tek yüreğiz, tek bileğiz. Anavatan Türkiye ve KKTC olarak sırt sırtayız. İktidar, muhalefet ayrımı olmadan bugün burada olmamız Türk milletinin Kıbrıs davasına verdiği önemin göstergesidir." dedi.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yılı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) düzenlenen törenlerle kutlanıyor. Devlet erkanı da adadaki kutlamalara katılmak üzere hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu sabah saatlerinde adaya geldi ve Lefkoşa'daki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, Anıt Özel Defteri'ni imzaladı. Erdoğan, deftere yazdığı notta, "Kıbrıs Türk halkı, zaferle taçlandırdığı bağımsızlık mücadelesini Anavatan Türkiye Cumhuriyeti'nin desteğiyle kararlı bir şekilde sürdürmekte, geleceğe umut ve güvenle bakmaktadır." ifadelerini kullandı.

Ömer Bolat: Artan Kredi Notları Doğru Yolda İlerlediğimizi Tescil Ediyor Ömer Bolat: Artan Kredi Notları Doğru Yolda İlerlediğimizi Tescil Ediyor

CHP lideri Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli, bakanlar ve çok sayıda milletvekili daha sonra Lefkoşa Fazıl Küçük Bulvarı'ndaki 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Kutlama Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Kıbrıs Barış Harekatı'nın mimarlarını ve Kıbrıs Türklerinin özgürlük mücadelesinin önderlerini anarak, Kuzey Kıbrıs'ın Türkiye için önemine vurgu yaptı.

  • "Kıbrıs Barış Harekatı'nın mimarları olan Bülent Ecevit'i, Necmettin Erbakan'ı, Alparslan Türkeş ile devlet ve siyaset adamlarımızı rahmetle anıyorum. Kıbrıs Türklerinin özgürlük mücadelesinin önderlerine, Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş'a Allah'tan rahmet diliyorum. Kuzey Kıbrıs'ın hürriyeti için 'Allah Allah' nidalarıyla omuz omuza çarpışan mehmetçikleri ve mücahitleri de burada bir kez daha yadediyorum. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramımızı tebrik ediyorum.

  • Bugün yarım asır önce olduğu gibi yine tek yüreğiz, tek bileğiz. Anavatan Türkiye ve KKTC olarak sırt sırtayız. İktidar, muhalefet ayrımı olmadan bugün burada olmamız Türk milletinin Kıbrıs davasına verdiği önemin göstergesidir.

  • Kuzey Kıbrıs bizim gözbebeğimizdir."

Törenlerde Türk Silahlı Kuvvetleri de gövde gösterisi yapacak. Türk donanmasının en büyük savaş gemisi TCG Anadolu, 50 gemi eşliğinde Girne'de denizde geçit töreni düzenleyecek. Türk Yıldızları gösteri uçaklarının yanı sıra 4 F-16 savaş uçağı ve 2 Akıncı TİHA, Lefkoşa'daki resmi geçit töreninde uçacak.