Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti sırasında Türkevi'nde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Anayasa'nın ilk dört maddesiyle herhangi bir sorunlarının olmadığını vurgularken, "Darbeci zihniyetle problemimiz var" ifadesini kullandı.

BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın bitmeyen takı töreni! Mehmet Şimşek'ten inceleme talimatı BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın bitmeyen takı töreni! Mehmet Şimşek'ten inceleme talimatı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma ve ikili temaslarına değinen Erdoğan, küresel barış ve güvenliğe dair görüşlerini paylaştığını belirtti. Özellikle Gazze'deki insani krizi ele aldığını ve İsrail'in saldırgan politikalarını eleştirdiğini söyledi. BM'nin, mevcut haliyle barışı sağlayamadığını, yapısının değişmesi gerektiğini dile getiren Erdoğan, BM'nin reform ihtiyacını bir kez daha vurguladı.

Erdoğan, İsrail’in Gazze ve Lübnan’daki saldırılarını sert bir şekilde eleştirerek, İsrail'in bölgeyi daha geniş bir savaşa sürüklemeye çalıştığını belirtti. Lübnan'daki insani duruma dikkat çeken Erdoğan, bölge halkının zor şartlar altında yaşadığını söyledi.

Ayrıca, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüşmesine değinen Erdoğan, Türkiye'nin Ukrayna-Rusya savaşında barış için çaba göstermeye hazır olduğunu belirtti. Savaşın diplomasi ve diyalogla sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı.