Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada, anayasa değişikliği tartışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, mevcut anayasanın darbe döneminden kalma olduğunu ve Türk demokrasisine uygun olmadığını belirtti. Ancak Anayasa'nın ilk dört maddesi konusunda bir tartışmanın olmadığını vurguladı ve partisinin bu konudaki tutumunun net olduğunu söyledi.

Okul müdürüne silahlı saldırıda bulunan şüpheli yakalandı Okul müdürüne silahlı saldırıda bulunan şüpheli yakalandı

Erdoğan, ayrıca müteahhitlik sektörünün Türkiye'nin en güçlü alanlarından biri olduğunu ve Türk firmalarının uluslararası alandaki başarısının ülkeye döviz kazandırmanın yanı sıra, Türkiye'nin dünya üzerindeki itibarını da artırdığını belirtti. Konuşmasında Türkiye'nin ekonomideki başarısına dikkat çekerek, 2002'de 36 milyar dolar olan ihracatın, bugün 256 milyar dolara ulaştığını ve turizmde de büyük gelişmeler kaydedildiğini ifade etti.

Dış politikada ise Türkiye'nin sadece batıya değil, doğuya da yüzünü döndüğünü ve küresel meselelerde aktif bir rol üstlenmeye devam edeceğini dile getirdi. Erdoğan, Türkiye'nin BRICS ile olan diyaloğunu da geliştirmeye çalıştığını belirterek, yeni güç merkezlerinin ortaya çıktığı bu dönemde Türkiye'nin kendisini bu gelişmelere adapte etmek zorunda olduğunu vurguladı.