Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin kendileri için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "Hayatta kaybetmek de var. Biz inanan insanlarız. 'Bunda da bir hayır vardır' diyeceğiz" ifadelerini kullandı. Bu süreçten dersler çıkararak, eksiklerin giderileceğini ve Türkiye'nin seçimsiz bir 4 yıllık sürece gireceğini hatırlattı. Bu sürecin, ekonomiye odaklanmak ve vatandaşların yaşadığı mağduriyetleri gidermek için bir fırsat olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor

Ekonomi Güçlendirilecek

Erdoğan, özellikle dar gelirli vatandaşlar ve emekliler başta olmak üzere yaşanan ekonomik mağduriyetlerin farkında olduklarını belirtti. Ekonomiye odaklanma stratejisinin, bu mağduriyetleri giderme yönünde atılacak adımlarla destekleneceğini ifade etti. Bu kapsamda, ekonomik program ve bütçe çerçevesinde zaman içinde gerekli düzenlemelerin yapılacağını duyurdu.

Vatandaşların Sesi Dikkate Alınacak

Seçimlerde düşük katılım oranı ve sandıktan çıkan sonuçlar üzerine detaylı bir analiz yapılması talimatını veren Erdoğan, sandığa küsen vatandaşların nedenlerini iyi analiz edeceklerini ve gerekli adımların atılacağını söyledi.