Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebine yanıt: Her türlü girişime olumlu bakıyoruz Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebine yanıt: Her türlü girişime olumlu bakıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EFES-2024 Tatbikatı Seçkin Gözlemci Günü'nde önemli açıklamalarda bulundu. Öncelikle, Türkiye'nin güney sınırlarının hemen ötesinde Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde bölücü örgütün bir teröristan kurmasına asla izin vermeyeceğini vurguladı. Ayrıca, terör örgütlerine karşı sert bir tavır sergilediklerini belirterek, gerektiğinde harekete geçmekten çekinmeyeceklerini ifade etti.

Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını da eleştirdi. Son zamanlarda yaşanan vahşetin kabul edilemez olduğunu ve Türkiye'nin Gazze'de acil ateşkesin temini için diplomatik çabalarını artırarak devam ettireceğini dile getirdi. Ayrıca, soykırımın sorumlularının adalete hesap vermesi için atılan adımları destekleyeceklerini ve Filistin Devleti'ni tanıyan ülkelere teşekkür etti.

Türkiye'nin savunma sanayiindeki başarılarına da değinen Erdoğan, ülkenin savunma sanayisindeki millilik ve yerliliği artırmak için önemli adımlar attığını ve bu alanda gerçekleştirilen atılımlar sayesinde Türkiye'nin bölgesinde önemli bir oyuncu haline geldiğini ifade etti.