Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından düzenlenen 9. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve TÜSEB Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödül Töreni'ne video mesaj gönderdi. 

 Erdoğan'ın bu önemli etkinliğe katkıları ve açıklamaları şu şekildedir;

Erdoğan, video mesajına herkese selamlarını ileterek başladı ve 9. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ile Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödül Töreni'nin hayırlara vesile olmasını diledi. Ayrıca, yurt dışından katılan katılımcılara ve ülkenin güzel şehri İstanbul'a hoş geldiniz dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı'ndaki iş birliğine büyük önem verdiğini vurgulayarak, sağlık, savunma, eğitim, enerji ve daha birçok alanda iş birliği ve dayanışmanın sürekli olarak geliştirildiğini ifade etti. Aynı zamanda, Türk Cumhuriyetlerindeki kardeşlerin, 6 Şubat depremleri sonrasında Türkiye ile gösterdikleri dayanışmayı asla unutmadıklarını ve unutmayacaklarını belirtti. Bu kardeşlik ruhunu sürdüreceklerine inandığını ve bu sayede büyük başarılar elde edileceğini dile getirdi.

Erdoğan ayrıca, 9. Türk Tıp Dünyası Kurultayı'nın sağlık alanındaki iş birliği potansiyelini harekete geçireceğine inanıldığını belirterek, yapay zeka teknolojilerinin giderek büyüdüğünü ve 2030 yılında 1,5 trilyon dolarlık bir pazara erişeceği tahmin edildiğini ifade etti. Sağlıkta yapay zeka teması altında gerçekleşecek sunum ve tartışmaların katılımcıların ufuklarını genişleteceğine inandığını söyledi.

9 İlde Yapılan Operasyonla Kamuyu Zarara Uğratan Çete Çökertildi 9 İlde Yapılan Operasyonla Kamuyu Zarara Uğratan Çete Çökertildi

YAPAY ZEKA TEKNOLOJİLERİ HAYATIMIZIN HER ALANINI ETKİLEMEKTEDİR


Erdoğan, "Bu sene 9'uncusu düzenlenen Türk Tıp Dünyası Kurultayı sağlık alanındaki iş birliği potansiyelimizin tam anlamıyla harekete geçirilmesi noktasında çok önemli roller üstlenmektedir. Giderek büyüyen ve 2030 yılında 1,5 trilyon dolarlık pazara erişeceği anlaşılan yapay zeka teknolojileri hayatımızın her alanını etkilemektedir. Sağlıkta Yapay Zeka teması altında yapılacak sunum ve tartışmaların hepimizin ufkunu açacağı muhakkaktır. Her birinize bu doğrultuda gösterdiğiniz ve göstereceğiniz gayretler için şimdiden şükranlarımı sunuyorum. Kurultay ile eş zamanlı olarak her yıl sağlık alanında başarılı çalışmalar gerçekleştiren bilim insanlarımızı ödüllendiriyoruz. Nobel Ödüllü bilim adamımız Prof. Dr. Aziz Sancar'ın ismine ithaf edilerek verilen ödül sahiplerini canı gönülden tebrik ediyorum. Türk Devletlerinden gelen misafirlerimize, ülkelerine döndüklerinde tüm kardeşlerimize selam ve muhabbetlerimizi iletmelerini istirham ediyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, Allah'a emanet ediyorum. Kalın sağlıcakla" diye konuştu.