Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Değişim Sinyali: "Kongre Süreci Yenilenmenin Temelini Oluşturacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti programında, Türkiye Buluşmaları'nın halkın AK Parti'ye duyduğu güveni pekiştirdiğini vurgulayarak, kadroları yenileme ve Gazze halkına destek sözü verdi

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti "Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları" programında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre süreci öncesinde fikir havuzunu oluşturduklarını belirterek, Türkiye Buluşmaları’nın AK Parti'nin halk içindeki güçlü yerini pekiştirdiğini vurguladı. Vatandaşların sorunlarının çözümünde öncelikli olarak AK Parti ve ittifakını gördüğünü ifade eden Erdoğan, muhalefet partilerine duyulan güvensizliğin altını çizdi. "Kendisine hayır geleceğine asla inanmıyorlar" diyen Erdoğan, halkın son durumda yine de AK Parti’ye ve Cumhur İttifakı’na güvendiğini belirtti. Bu destekten büyük bir sorumluluk hissettiklerini ve bunu boşa çıkarmamak için kararlı olduklarını söyledi.

Erdoğan, kadroları yenileme ve tazeleme arzusunu dile getirerek, "Bugüne kadar milletimizi hayal kırıklığına uğratmadık. Son 23 yılda bu beklentilere karşı en küçük bir zafiyet göstermedik, göstermeyeceğiz" dedi. Kongre süreçlerini sadece parti içi bir etkinlik olarak değil, milletle birlikte geleceği inşa edecek bir şölene dönüştüreceklerini belirtti. Yeni isimlerle kadroların güçlendirileceğini ve bu süreçte kucaklaşmayı amaçladıklarını kaydetti.

AK Parti’nin, Türkiye'nin en büyük siyasi ailesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Biz çıkar birliği yapmamış bir hareketiz. Türkiye’ye hizmet aşkıyla yola çıkmış bir partiyiz" ifadesini kullandı. Partiyi bir arada tutan unsurun kardeşlik hukuku olduğunu belirten Erdoğan, makamların ve rütbelerin değişebileceğini ancak davanın kalıcılığının süreceğini söyledi.

Bölgedeki çatışmalara da değinen Erdoğan, "İsrail'in Gazze halkına yönelik soykırımı bir yılı tamamlamak üzere" diyerek, bu süreçte uluslararası hukukun ihlal edildiğini ve barbarlıkların işlendiğini ifade etti. Gazze halkının direnişinin kırılmadığını vurgulayan Erdoğan, "Filistin'in kahraman evlatlarına saygılarımızı iletiyoruz. Türkiye olarak Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz" dedi. Ayrıca, İsrail’e karşı ekonomik tedbir uygulayan tek ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.