Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla mücadele konusunda umut verici mesajlar verdi ve ülkenin dış politikadaki yoğun temaslarına değindi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla mücadele konusunda umut verici mesajlar verdi ve ülkenin dış politikadaki yoğun temaslarına değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar;

Enflasyonla Mücadele:

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçen aydan itibaren enflasyonun ateşi düşmeye başladı. Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere indireceğiz," dedi.

Aşure Günü Tebrikleri:

  • "Bugün idrak ettiğimiz Aşure Günü'nü canı gönülden tebrik ediyorum. Tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin Hak katında kabul olmasını gönülden niyaz ediyorum."

Dış Politika ve Ekonomi:

  • "Son kabine toplantımızdan bugüne dış siyasette yoğun ilişkilerimiz oldu. Ülkemiz ekonomisine katma değer sağlayacak her türlü yatırıma kapımız ardına kadar açıktır. Yeter ki kazan-kazan anlayışıyla hareket edilsin. Bu konuda ciddi yatırımcılara her türlü kolaylık sağlanıyor."

NATO Liderler Zirvesi:

  • "9-11 tarihleri arasında Vaşington'da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi, Türkiye'nin NATO içerisindeki önemini tekrar ortaya koymuştur. Müttefiklerden beklentilerimizi ifade ettik. Müttefiklerimiz tarafından ülkemize adeta bin bir nazla verilen silahlar, bakıyorsunuz, bölücü terör örgütünün sığınaklarından çıkıyor. Bunların ittifak ruhu ile bağdaşmadığı açıktır. Temaslarımızda bunları söyledik."

İsrail Politikası:

  • "İsrail'in durdurulmasının tüm dünyanın huzuru için önemli olduğunu ifade ettik. İsrail'in Gazze ve diğer Filistin topraklarındaki katliam, işgal ve soykırım politikası devam ettikçe, biz de bu ülkeyle ilgili tutumumuzu değiştirmeyiz."

Dış Politika Stratejisi:

  • "Türkiye coğrafi, beşeri, ekonomik ve tarihi bağları itibarıyla tek bir bloğa sıkıştırılamayacak bir ülkedir. Bizi, kimsenin kendi dar kalıplarına hapsetmesine izin veremeyiz. Biz ne Batı için Doğu'ya sırtımızı döneriz ne Doğu için Batı'yı ihmal ederiz. Dostlarımızın sayısını artırmaya önem veriyoruz."

Trump'a Suikast Girişimi:

  • "Trump'a yönelik suikast girişimi dünyadaki mevcut kırılganlıkları ortaya sermiştir. Saldırıyı tekrar lanetliyor ve Trump'a ülkem adına geçmiş olsun diliyorum."

Türksat 6A Uydusu:

  • "Geçen hafta Türksat 6A'nın yolculuğu 8 Temmuz'da fiilen başladı. Doğrulamaların ardından 3 ay sonra operasyona alacağız. Haberleşme uydusu üreten ilk 11 ülke arasına girdik."