Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: En Hayırlısı Kendisinin Çekilip Gitmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Budapeşte'den dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Budapeşte'den dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun CHP içindeki değişim tartışmalarına ve siyasi geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu değişim meselesini halkımıza soralım. Eğer halkımız değişimi istiyorsa değişimi yaparız, istemiyorsa yapmayız. Egemenlik milletindir. Biz bu yolda böyle ilerledik. İdeal isimleri halkımıza sunacağız ve bu isimlerle devam edeceğiz. Ancak Kılıçdaroğlu'nu düşünelim, kaç seçimde karşıma çıktı? 13 seçimde 13 kez yenildi. Şimdi 14. veya 15. sefer olsa bile bu arkadaştan bir şey olmaz. En hayırlısı kendisinin çekilip gitmesi lazım. Diğer ülkelerde liderler seçimi kaybettiklerinde istifa edip giderler. Ancak burada böyle bir gelenek yok."

Erdoğan, CHP içindeki değişim tartışmalarına da değinerek, bazı isimlerin koltuk yarışına girdiğini ifade etti. CHP Bolu Belediye Başkanı'nın otobüsün üstünden koltuk attığını ve bu durumun içlerindeki değişimin göstergesi olduğunu belirtti. CHP'nin ana muhalefet olarak demokrasi mücadelesindeki rolünün önemine vurgu yapan Erdoğan, Türkiye'nin en büyük kaybının ise karşısında etkili bir ana muhalefetin bulunmaması olduğunu dile getirdi.