Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kısa çalışma ödeneği açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Depremin istihdama etkisini en aza indirmek amacıyla başlatılan kısa çalışma ödeneğinin 3 ay süreyle uzatılacağını duyurdu.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Depremin istihdama etkisini en aza indirmek amacıyla başlatılan kısa çalışma ödeneğinin 3 ay süreyle uzatılacağını duyurdu.

Erdoğan'ın yaptığı açıklamalardan satır başları şu şekilde:

Ülkemize hizmet yolculuğumuza kararlılıkla devam ediyoruz. 31 Mart'ta gerçekleşen yerel yönetim seçimlerinde elde ettiğimiz başarıyı 31 Mart'ta yenilemek için çalışıyoruz. Şehirlerimizi gerçek belediyecilik hizmetinden mahrum kalmaktan kurtarmak için önümüzdeki seçimler büyük bir fırsattır.

NATO Zirvesi, ülkemiz için önemli bir toplantıydı. Orada Türkiye'nin beklentilerini açık ve net bir şekilde dile getirdik. İsveç'e yönelik hassasiyetlerimizi vurguladık ve konuyla ilgili kararın Meclis tarafından verileceğini ifade ettik.

Körfez turumuzda Suudi Arabistan, Katar ve BAE ile yapılan görüşmeler çok verimli geçti. Savunma sanayi alanında tarihi bir havacılık sözleşmesine imza atıldı ve Katar'la ilişkilerimizi yeni ortaklıklarla güçlendirme kararı alındı. BAE ile ekonomik anlamda verimli görüşmeler yapıldı ve 50,7 milyar dolar değerinde 13 anlaşma imzalandı.

Kıbrıs adasının adil bir barışa kavuşmasını istiyoruz ve bu yönde çözüm için çaba sarf ediyoruz. 20 Temmuz coşkusunu Lefkoşa'da birlikte yaşadık ve KKTC halkına hayırlı olmasını diledik. KKTC'ye her alanda katkılarımız devam edecek.

15 Temmuz'daki hain darbe girişimini bir kez daha hatırladık ve kahramanlarımıza minnet borcumuzu yeniden dile getirdik. Demokrasi ve millet düşmanları hiçbir zaman amacına ulaşamayacak. Türk milleti olarak, bu ihanetin sorumluları olan FETÖ mensuplarına karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Ülkemizin dört bir yanından yaşanan felaketler ciddi hasarlara yol açıyor. 6 Şubat depremi de tarihimizin en büyük afetlerinden biriydi. Hasar gören binaların yıkım ve yeniden inşası hızla sürdürülüyor. Depremin istihdama etkisini en aza indirmek amacıyla başlatılan kısa çalışma ödeneği, 3 ay süreyle uzatılacak. Depremin ülkeye maliyeti 104 milyar doların üzerinde bulunuyor.