Seçimlerin ardından AK Parti içinde bazı milletvekillerinin lüks yaşam tarzlarıyla gündeme gelmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dikkatini çekti. Erdoğan, MYK toplantısının ardından bazı isimleri uyararak, "Herkes milletvekilliği makamının sorumluluğunun farkında olmalı" dedi.

Ak Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı'nın Monaco Yat Kulübü'nde ıstakoz paylaşımı ve Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'nun Rolex marka saati gündeme bomba gibi düştü.

Yenişehirlioğlu'nun Meclis'te çektiği selfiede görünen ve 600 bin TL olduğu iddia edilen lüks saat, ciddi eleştirilere yol açtı. Son günlerde gerçekleşen AK Parti MYK toplantısında bu konular ele alındı. Toplantıda, oy kaybının nedenleri ve parti içinde değişimin gerekliliği üzerine konuşuldu.

Erdoğan, toplantının ardından yapılan lüks yaşam tarzıyla ilgili paylaşımlara dikkat çekerek, "Değişimin peyderpey olacağını" ifade etti. Erdoğan'ın, MYK'dan sonra gündem olan isimleri uyararak, milletvekillerinin yediği, içtiği, taktığı, giydiği konusunda dikkatli olması gerektiğini belirttiği öğrenildi.

Özel’den Kobani Davası'na ilişkin ilk açıklama: 'Bu dava siyasi bir dava' Özel’den Kobani Davası'na ilişkin ilk açıklama: 'Bu dava siyasi bir dava'

Erdoğan'ın, "Ayrıca bir uyarıda mı bulunmam gerekiyor? Milletvekiline yediğini, giydiğini paylaşma denilir mi?" şeklindeki sözleri, herkesin makamının farkında olması gerektiğinin altını çizdi.