Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik performansıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yayımladığı verilere dayanarak, ülkenin ekonomik büyümesinin istikrarlı bir ivme kazandığını ve enflasyonla mücadelede belirgin düşüşlerin yakın olduğunu belirtti.

Yılmaz'ın verdiği bilgilere göre, Türkiye ekonomisi 2024 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,7 oranında büyüme kaydetti. Bu başarıyla birlikte yıllıklandırılmış milli gelir, 1 trilyon 158 milyar dolarla tarihi bir zirveye ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor

Ekonomideki güçlü performansın arkasında siyasi istikrar ve güvenin etkili olduğunu vurgulayan Yılmaz, enflasyonla mücadelede alınan tedbirlerin önemli sonuçlar vermeye başladığını dile getirdi. Ayrıca, işsizlik oranlarının düşüş eğiliminde olduğunu ve ekonominin dengeli bir büyüme sürecine girdiğini belirtti.

Yılmaz, ekonominin sürdürülebilir büyüme ve refah artışı için kararlılıkla politika uygulanacağını vurgulayarak, Türkiye'nin ekonomik hedeflerine ulaşmada emin adımlarla ilerlediğini ifade etti.